Thursday, July 10, 2025

מנות מקומיות מיוחדות בהאנוי שאסור לפספס

 המטבח ההאנוי בולט כבירת הקולינריה התוססת של וייטנאם, ומציע אוצר בלום של טעמים ומרקמים המושכים חובבי אוכל מכל קצוות תבל.

סיורים ושירותי נסיעות בהאנוי

העיר ידועה בתרבות אוכל הרחוב התוססת שלה, המשגשגת בזכות עסקים קטנים בבעלות משפחתית, שבהם מתכונים עוברים לעתים קרובות מדור לדור. רחובות הרובע העתיק רצופים בדוכנים המוכרים מגוון מנות, החל מבון צ'ה ועד באן מי ופו.

המטבח ההאנוי, המאופיין באיזון עדין של טעמים, שונה משאר המדינה. מנות דרומיות נוטות להיות מתוקות וחריפות יותר. מנות ההאנוי מסתמכות על שימוש עדין בטעמים מתוקים, מלוחים, חמוצים ואומאמי. המטרה היא לתת לטעמים הטבעיים של המרכיבים לזרוח.

מתכונים מקומיים מדגישים את השימוש במרכיבים טריים ממקור מקומי. עשבי תיבול טריים כמו כוסברה, בזיליקום, נענע ופרילה ממלאים תפקיד מכריע בשיפור הטעמים ובמתן ניגוד מרענן במנות רבות. בינתיים, שפע מקורות המים המתוקים באזור תורם גם לשימוש בדגים, שרימפס ויצורים ימיים וירקות שונים במטבח.

בעוד שפו, מרק האטריות הווייטנאמי האייקוני, גונב לעתים קרובות את אור הזרקורים, האנוי מתגאה במגוון מגוון של מנות הראויות לתשומת לב שווה. השפית ההאנוי, סאם טרה, התמחתה במטבחים של מלבורן, אוסטרליה, במשך 10 שנים, אך מקדמת בגאווה את תענוגות הקולינריה של מולדתה. היא הפיקה מדריך משלה עם הטיפים המובילים למסעדות ברחבי העיר, אותו היא אוהבת לחלוק עם לקוחותיה.

להלן המנות שחובה לנסות בהאנוי שלדעתה אסור לכם לפספס.

בון צ'ה - חזיר בגריל עם אטריות

בון צ'ה, מנת קציצות בשר וייטנאמית, היא טיפוסית להאנוי. השילוב המעורר תיאבון של קציצות חזיר בגריל, אטריות ורמיצ'לי, עשבי תיבול טריים ורוטב טבילה חמצמץ הוא מרכיב עיקרי באוכל הרחוב של הבירה. לאחר ביקור במסעדת בון צ'ה, ניחוח מעושן של בשר בגריל ממלא את האוויר. קציצות החזיר הרכות מועשרות להפליא ברוטב דגים מתוק ומלוח ומשולבות עם עשבי תיבול טריים ואטריות.

בדרך כלל, רוטב המטבילה מוגש בטמפרטורת החדר. עם זאת, בעת הכנת החזיר, הקציצה טובלת מיד ברוטב המטבילה לצורך השרייה. לאחר מכן, תערובת מענגת זו מתובלת לצד ירקות טריים ואטריות, ויוצרת סימפוניה הרמונית של טעמים המגלמת בצורה יפה את מהות העיר.

נסו כאן:

- Tuyet Bun Cha 34, כתובת רחוב Hang Than 34, האנוי

- Bun Cha Ta, כתובת רחוב Nguyen Huu Huan 21, האנוי


Com Dao - אורז מוקפץ

השפית טראן חולקת את אהבתה לאורז מוקפץ טוב, או com dao, בהאנוי. היא מחפשת מנה משביעה המורכבת מאורז מוקפץ ריחני המוגשת עם תוספות שונות, כמו שליו מטוגן. מגוון התוספות כולל בדרך כלל חזיר צלוי, ירקות כבושים, טופו מטוגן ומבחר מענג של רטבים לטבילה.

דג בגריל עם אטריות

צ'ה קה, שפירושו דג מטוגן, מקורו ברחוב ברובע העתיק של האנוי בעל אותו שם. הוא מורכב מכורכום ושמיר, שהם עוד מאכל מיוחד מהאנוי שתגרה את בלוטות הטעם שלכם. ארוחה לוהטת זו, מלאה בדגים רכים מושרים בכורכום, עמוסה בשמיר טרי, בוטנים ומנה בצד של אטריות אורז. זוהי פרץ מענג של טעמים ומרקמים טריים. לאחר מכן, האורחים יכולים להחליט בעצמם את איזון המרכיבים לכל ביס.

נסו כאן:

- צ'ה קה טאנג לונג, כתובת רחוב דואנג טאנה 21, האנוי

- צ'ה קה אן וו, כתובת רחוב ג'יאנג וו 120, האנוי

באן קואן - גלילי נייר אורז

באן קואן הוא מאכל מסורתי המציג את המומחיות של האנוי בגלילי נייר אורז. בבאן קואן בה שואן, שתי אחיות מסורות חולקות את המשמרות במטבח, כל אחת תורמת את המגע הייחודי שלה לחוויה קולינרית זו. בבוקר, האחות הראשונה מכינה נייר אורז עבה יותר המעניק מרקם ייחודי לגלילים. כאשר אחיה יקבל פיקוד אחר הצהריים, הסועדים יכולים לצפות למעבר לנייר אורז עדין הרבה יותר ודק כנייר.

לחמניות שקופות אלה מוגשות עם מגוון מילויים עדינים. עבור אלו המחפשים אופציה קלילה יותר, בשר חזיר טחון ופטריות אוזני עץ מלווים בעשבי תיבול טריים ורוטב טבילה, וכתוצאה מכך נוצר ביס טעים. קציצת בשר חזיר ונקניקיות היא בחירה טובה לארוחת בוקר או כחטיף. הסועדים יכולים להתאים אישית את חוויית הטעם שלהם עם עשבי תיבול טריים, צ'ילי, ליים ושום.

נסו כאן:

Banh Cuon Ba Xuan, כתובת רחוב Hoe Nhai 16, האנוי

בון ריו קואה (מרק צלול עם סרטן)

המנה האחרונה המומלצת היא בעלת טעם עז הרבה יותר מהמנות האחרות בהאנוי. בון ריו הוא ציר ייחודי ועשיר העשוי מסרטן. הציר מוכן בדרך כלל על ידי טחינת סרטני מים מתוקים, כולל הקונכיות, למשחה דקה. לאחר מכן, משחה זו מבושלת עם תבלינים שונים, כגון עגבניות עשירות, משחת שרימפס, ולפעמים טופו או חזיר. התוצאה היא מרק טעים, מעט חמצמץ ומלוח, המוגש בדרך כלל עם אטריות ורמיצ'לי אורז עגולות.

בון ריו בהאנוי משקף את המרכיבים המקומיים ואת המסורות הקולינריות של עיר הבירה. השימוש בסרטני מים מתוקים, שילוב הטופו והחזיר, והתפקיד הבולט של העגבניות הם היבטים מרכזיים שהופכים את הגרסה ההאנויית לייחודית.

קפה ביצים

לא יכולנו לסיים את שיחתנו על הסצנה הקולינרית המרגשת של העיר בלי לדון בקפה הביצים המפורסם. ההיסטוריה העשירה של האנוי משתקפת במטבח שלה והמורשת הקולוניאלית הצרפתית ניכרת בפריטים כמו בגטים (באן מי) וקפה.

בעיצומה של עליית תרבות הקפה בסוף שנות ה-60, בעל חזון מהאנוי שינה את האופן שבו הווייטנאמים נהנו מהקפה שלהם. טראן הסביר שמר נגוין היה בריסטה במלון מטרופול. זו הייתה תקופה שבה הקפה עדיין השאיר את חותמו בווייטנאם.

באותה תקופה, קפה נחשב למותרות. רק העשירים יכלו להרשות לעצמם את החלב שבדרך כלל ליווה אותו. אבל מר נגוין רצה שהקפה יהיה נגיש לכולם. מכיוון שביצים היו בשפע, הוא החליט להשתמש בהן כדי ליצור תערובת קפה עשירה וקרמית שכולם יוכלו ליהנות ממנה.

תערובת ייחודית זו, שהוקצפה לציפוי מקציף ועסיסי, הייתה להיט מיידי. קפה הביצים הפך לסנסציה. נרגש מהצלחתו, מר נגוין פתח בית קפה בהאנוי, שם הגיש את המתכון החדש והאגדי שלו. כיום, המסורת של התענגות על כוס קפה ביצים קטיפתית ממשיכה לחיות, עדות לחזונו של אדם אחד ולמארג העשיר של התרבות הוייטנאמית.

Source: מאכלים מקומיים שחייבים לטעום מישראלים בהאנוי


No comments: